"Hikayesi Olan Projeler" İPA Kampüs Havuz ve Hangar İle Devam Ediyor


27 Mart 2023

İstanbulSMD’nin 20. yılında başlattığı ve Dalsan’ın desteklediği “Hikâyesi Olan Projeler” söyleşi dizisinde nitelikli projelerin mimarları ve projenin ortaya çıkmasında önemli rol oynayan farklı paydaşları ile projelerin geliştirme ve üretim sürecine dair deneyimleri paylaşılıyor.

Mimarlık kültürünün yaygınlaştırılması, nitelikli mimarlığın görünürlüğünün artırılması amacıyla projelendirilen Dalsan’ın desteklediği “Hikâyesi Olan Projeler” söyleşi dizisinde Türkiye’nin önde gelen mimarları, hikâyesi olan projelerinin işverenleri veya projenin ortaya çıkmasında önemli rol oynayan farklı paydaşları ile sohbet ediyorlar.

Banu Uçak tarafından yönetilen, Arkitera Mimarlık Merkezi iş birliği ile hazırlanan söyleşi dizisinin beşincisinde ele alınan yapılar İPA Florya Kampüsü'ndeki Havuz ve Hangar, konukları ise Oral Göktaş ve Oktay Kargül oldu.

Yeniden İşlevlendirilen Havuz ve Hangar Yapıları

İPA Florya Kampüsünün kamusal kullanıma açılması sırasında yeniden işlevlendirilen Hangar ve Havuz binaları SO? Mimarlık Fikriyat tarafından projelendirildi. 2022 yılında kullanıma açılan her iki yapı, şu an sergi ve etkinlik alanı olarak aktif bir şekilde kullanılıyor.

Havuz'da yapılan söyleşide 2022 yılında kullanıma açılan yapıların arkasındaki hikayeyi, proje sürecini ve kampüsteki benzer dönüşüm planlarını Oral Göktaş ve Oktay Kargül’den dinledik. Göktaş bunlara ek olarak Venedik Mimarlık Bienali Türkiye Pavyonu için seçilen “Hayalet Hikâyeleri: Mimarlığın Çuval Teorisi” projesinden de bahsetti.