“Hikayesi Olan Projeler" Söyleşi Dizisi Zonguldak Mağaraları Ziyaretçi Merkezi İle Başlıyor


2 Şubat 2022

İstanbulSMD, 20. yaşında kapsayıcı bir yaklaşımla farklı paydaşları bir araya getirdiği,  “Dün, Bugün, Yarın” teması altında toplanan projelere yeni birini ekliyor. DALSAN’ın desteklediği “Hikâyesi Olan Projeler” söyleşi dizisinde nitelikli projelerin mimarları ve projenin ortaya çıkmasında önemli rol oynayan farklı paydaşları projelerin geliştirme ve üretim sürecine dair deneyimlerini paylaşıyor.

20 yıldır Türkiye’nin önemli yapılarına imza atan üyelerinden  aldığı güç ve yapı sektöründeki tüm paydaşlarının desteğiyle mimari süreçlerin niteliğinin artırılması için projeler üreten İstanbulSMD’nin Durmuş Dilekci başkanlığındaki 10. Dönem Yönetim kurulu, derneğin  20. yaşında kapsayıcı bir yaklaşımla tüm yıla yayılan ve farklı paydaşları buluşturan içerikler oluşturuyor.

Mimarlık kültürünün yaygınlaştırılması, nitelikli mimarlığın görünürlüğünün artırılması amacıyla projelendirilen, DALSAN’ın desteklediği “Hikâyesi Olan Projeler” adlı söyleşi dizisinde Türkiye’nin önde gelen mimarları, projelerinin hikayelerini işverenleri ve  projenin ortaya çıkmasında önemli rol oynayan farklı paydaşları ile konuşacaklar.

Banu Uçak tarafından yönetilen, yapımı Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından üstlenilen söyleşi dizisinde ele alınan ilk yapı Zonguldak Mağaraları Ziyaretçi Merkezi; konukları ise Gençer Mühendislik’ten Mehmet Gençer ve Yalın Mimarlık Kurucu Ortağı Ömer Selçuk Baz. 

Bir seri olarak yayınlanacak olan “Hikayesi Olan Projeler“ İstanbulSMD ve Arkitera YouTube hesaplarından izlenebilecek. 

İstanbulSMD 20. Yıl projelerine dair detayları ve etkinlik arşivini www.ismd.org.tradresinden inceleyebilirsiniz. 

Proje Künyesi

Proje Sahibi: İstanbul Serbest Mimarlar Derneği

Proje ve İçerik Yöneticisi: Banu Uçak

Koordinasyon ve İletişim Sponsoru: Arkitera Mimarlık Merkezi

İstanbulSMD 20. Yıl Projeler Koordinasyon: Dilek Safer, Nurullah Kaya

Grafik Tasarım: Fırat Seymen

Prodüksiyon: Hamit Çakır

Fotoğraflar: Egemen Karakaya, Murat Germen, Ahmet Öktem Arıç

Sponsor: DALSAN