İstanbulSMD 20. Yıl Özel Ödülleri Sahiplerini Buldu


26 Ekim 2022

İstanbulSMD 20. Yıl özelinde verilen İstanbulSMD 20. Yıl Özel Ödülleri programı ile kültürel bir üretim olarak mimarlığın önemine vurgu yaparak bu konuda farkındalığın artmasına katkıda bulunan kişi ve kurumların görünürlüğüne destek olmak ve kamuoyu ile paylaşmak amaçlandı. Ödüller 25 Ekim 2022'de Pera Palas'ta düzenlenen İstanbulSMD 20. Yıl Gecesi'nde kamuoyu ile paylaşıldı ve sahiplerine takdim edildi. 

İstanbulSMD 20. Yıl Özel Ödülleri seçici kurulu bağımsız ve mimarlık kültürü alanında çalışmalar yapan başarılı kadınlardan oluşuyor. Durmuş Dilekci danışmanlığındaki seçici kurulda Kadir Has Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arzu Erdem, SALT Genel Müdürü Deniz Ova, Everest Yayınları Yayın Yönetmeni Saadet Özen, HOPE Alcazar Direktörü Bahar Türkay, İstanbulSMD İletişim Danışmanı Banu Uçak ve İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Funda Uz yer alıyor. 

Mimarlığa özveri ve süreklilik içeren bir çaba ile destek sağlayan ve üretimleri/etkinlikleri ile mimarlık disiplinini sadece profesyoneller için değil genç mimar adayları ve mimarlık akademisyenleri için de daha değerli kıldıkları gerekçesiyle 2022 yılında İstanbulSMD 20. Özel Ödülü'ne layık görülen kişi ve kurumlar;

Pelin Derviş.

Esen Karol.

Ömer Madra.

İKSV

SALT