İstanbulSMD Ödülleri 25 Ekim'de Sahiplerini Bulacak


21 Haziran 2022

Kuruluşunun 20. yılını kutlayan İstanbul Serbest Mimarlar Derneği’nin oluşturduğu ve 2012 yılından bu yana her iki yılda bir düzenlenen ödül programı Durmuş Dilekci başkanlığındaki yönetim kurulu tarafından altıncı döngüsünde kapsayıcı bir içerikle yeniden değerlendirildi. Mimarlık kültürünün geliştirilmesi, kurumlaşması ve yüceltilmesi amacıyla verilen İstanbulSMD Onur Ödülü’yle beraber mimarlık kültürünün gelişimine katkıda bulunan kişi ve kurumlara verilecek İstanbulSMD 20. Yıl Özel Ödülleri 25 Ekim, Salı günü Pera Palas’ta gerçekleşecek etkinlikte sahiplerini bulacak. 

20 yıldır Türkiye’nin önemli yapılarına imza atan İstanbul merkezli serbest mimarlık pratiklerinin yürütücülerinden aldığı güç ve yapı sektörünün tüm paydaşlarının desteğiyle mimari süreçlerin niteliğinin artırılması için projeler üreten İstanbulSMD, 20. yaşını “Dün, Bugün, Yarın” teması altında toplanan ve paydaşları buluşturan içeriklerle kutluyor. Bu kapsamida yeniden değerlendirilen İstanbulSMD Ödülleri programı daha kapsayıcı bir içerikle yeniden kurgulandı. 

2012 yılından bu yana verilen İstanbulSMD Mimarlığa Katkı Ödülleri bu sene İstanbulSMD Onur Ödülü adıyla verilecek ve ödülü sahipleri yönetim kurulu önderliğinde dernek üyelerinin geniş katılımıyla belirlenecek.  Doğan Kuban (2012), Doğan Hasol (2014), Doğan Tekeli (2016), Levent Aksüt ( 2018), Yaşar Marulyalı (2018) ve Ersen Gürsel (2020)  programın önceki döngülerinde ödül alan isimler arasında yer alıyor. İstanbulSMD Onur Ödülü sahipleri yönetim kurulu önderliğinde dernek üyelerinin geniş katılımıyla belirleniyor. 

20. Yıl özelinde verilecek İstanbulSMD 20. Yıl Özel Ödülleri programı ile kültürel bir üretim olarak mimarlığın önemine vurgu yaparak bu konuda farkındalığın artmasına katkıda bulunan kişi ve kurumların görünürlüğüne destek olmak ve kamuoyu ile paylaşmak amaçlanıyor. 

İstanbulSMD 20. Yıl Özel Ödülleri seçici kurulu bağımsız ve mimarlık kültürü alanında çalışmalar yapan başarılı kadınlardan oluşuyor. Durmuş Dilekci danışmanlığındaki seçici kurulda Kadir Has Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arzu Erdem, SALT Genel Müdürü Deniz Ova, Everest Yayınları Yayın Yönetmeni Saadet Özen, HOPE Alcazar Direktörü Bahar Türkay, İstanbulSMD İletişim Danışmanı Banu Uçak ve İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Funda Uz yer alıyor.