Ustalara Saygı Belgesel Dizisi Yayınlandı


26 Ekim 2022

Türkiye mimarlığının öncülerı̇nı̇ tanıtan monografik belgesel dizisi “Ustalara Saygı” başladı

İstanbulSMD’nin 20. yılında VitrA’nın ana sponsorluğunda hayata geçirilen “Ustalara Saygı” projesi, bir dönemin mimarlık üretimini gözler önüne sererek önemli bir eksiği tamamlıyor.

İstanbul Serbest Mimarlar Derneği (İstanbulSMD), Türkiye mimarlığının önemli isimlerine ilişkin monografik kısa belgesel dizisini başlattı. “Ustalara Saygı” adı verilen proje, Derneğin 20. yılını kutlamak amacıyla 25 Ekim’de Pera Palas’ta düzenlenen etkinlikte tanıtıldı. VitrA’nın ana sponsorluğunda hayata geçirilen proje, yakın dönem Türkiye mimarlığı için öncü olmuş ustalara mercek tutuyor.

Bir dönemin mimarlık üretimini gözler önüne sererek önemli bir eksiği tamamlayan belgesel dizisine, VBenzeri ve İstanbulSMD’nin YouTube kanallarından erişilebiliyor. İlk etapta yayına alınan 7 bölümde Levent Aksüt ile Yaşar Marulyalı, Doğan Tekeli, Doğan Hasol ile Hayzuran Hasol, Erkut Şahinbaş, Cafer Bozkurt, Ertun Hızıroğlu ve Ersen Gürsel  izlenebiliyor.

VitrA’nın desteğiyle İstanbulSMD tarafından hazırlanan “Ustalara Saygı” projesi, ülkemizde mimarlığın, meslek örgütlenmesinin öncüsü olmuş değerli mimarlara ilişkin bütünlüklü bir dijital çalışma sunuyor. Mesleğe hâlâ katkıda bulunan ustalarının kariyerlerine odaklanan kısa belgesellerin içeriği Yüksek Mimar Banu Uçak tarafından hazırlanıyor. Kuşaklar arası iletişime katkı sağlayacak önemli bir enstrüman niteliğindeki belgeselleri izlemek için VBenzeri ve İstanbulSMD YouTube kanallarını ziyaret edebilirsiniz.